Ελένη Ιωάννου

Minimize

Η Ελένη ξεκίνησε το χορό στα 5 της χρόνια και συνέχισε με σπουδές στο Northern Ballet School στο Μάντσεστερ, όπου απόκτησε το Δίπλωμα Χορού και Μιούζικαλ (Certificate in Musical Theatre Dance) και το National Diploma in Dance από το Trinity College, με πλήρη υποτροφία για τον τελευταίο χρόνο σπουδών. Έπαιξε ρόλους από διάφορα μιούζικαλ όπως το Chicago, Lion King, Cabaret. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της πέρασε την εξέταση Advanced 2 της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού A.R.A.D καθώς και το  ISTD Intermediate Ballet and Modern Theatre με διάκριση. Ολοκλήρωσε επίσης, σπουδές ως δασκάλα κλασσικού χορού στην Βασιλική Ακαδημία Χορού (Royal Academy of Dance). Στην Κύπρο δίδαξε και χορογράφησε μπαλέτο, μοντέρνο, τζαζ και Hip Hop στις σχολες Alexia’s School of Dance, Dance Works, Vattis Art of Dance, La Ronda, στο νηπιαγωγείο Little Stars, και άλλα. Ήταν επίσης η ιδιοκτήτρια του ‘Dancers Footprints’ στο γυμναστήριο Eurogym. Χόρεψε με την ομάδα Creativity Dance Studio για δύο χρόνια, εκπροσοπώντας τους στο Salsa Congress της Κύπρου. Τα τελευταία χρόνια παρακολούθησε επίσης διάφορα εργαστήρια χορού με υποτροφίες στο Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη όπου παρακολούθησε εντατικά μαθήματα. Στην συνέχεια έζησε για 6 μήνες στο Λος Άντζελες και χόρεψε με την Sabrina Johnston σε διάφορες παραστάσεις στο Λος Άντζελες και στο Palm Springs. Το 2013 αποδέχτηκε συμβόλαιο ενός χρονου για διδασκαλία στον Καναδά. Κατα την διάρκεια της χρονιάς τιμήθηκε με βραβεία για τις χορογραφίες και την διδασκαλἰα της. Με την επιστροφή της στην Κύπρο απέκτησε το πτυχίο για Zumba Instructor και ταυτοχρονα εργαστηκε στην σχολή Fkinisi. Απο το 2016 εγινε ιδιοκτήτρια της προαναφερομενης σχολής. 

Το Fkinisi Dance & Wellness Studio μετονομάστηκε σε Center Stage Dance School το 2017 υπό την διεύθυνση της Ελένης Ιωάννου (A.R.A.D, RAD Certificate in Ballet Teaching Studies, National Diploma in Professional Dance leading to BA Trinity College, Certificate in Theatre Dance, Northern Ballet School), Be Discovered υποτροφίες στο Λος Άντζελες και Νέα Υόρκη, υποτροφία στο Northern Ballet School Αγγλία, Βραβεία Χορογραφίας στον Καναδά.

Δυστυχώς λόγω προσωπικών προβλημάτων με μεγάλη της λύπη έκλεισε την σχολή το 2018, όμως με μεγάλη χαρά ξαναρχίζει μία υπέροχη συνεργασία στην σχολή χορού Dance Works.